Svulstige kanelsnegle

Giant Cinnamon Rolls

Jeg elsker kanel – og en af mine danske favoritter er den danske kanelsnegl af bløddej. Men de amerikanske cinnamon rolls tager lige et ekstra skridt imod himmeriget.

Denne opskrift er næsten som en almindelig bløddejssnegl – de er bare større, blødere, bagt med tørgær og muscovadosukker (brun farin kan bruges), hakkede pekannødder og toppes med en glasur af flødeost og sukker.

Man skal være sulten når man sætter tænderne i denne svulstige kanelsnegl, og det er ikke en kage der bør serveres efter en tre retters middag. Men de vil være fortræffelige at have med på en skovtur hvor man har gået en lang tur i den skønne natur.

Antal: 10-14 store kanelsnegle

De færdigbagte snegle (roll’s)

Ingredienser

DEJ
2,25 dl sødmælk
1/2 dl lunkent vand
1 tsk vanilleessens (eller vanillesukker)
115 gr usaltet smør (blødt)
2 store æg (piskede)
1/2 tsk salt
115 gr sukker
550 gr hvedemel
3 tsk tørgær

KANELFYLD
115 gr usaltet smør (blødt)
100 gr lys muscovadosukker (brun farin kan bruges)
2 spsk kanel
80 gr hakkede pekannødder

TOPPING
115 gr flødeost (stuetemperatur)
50 gr usaltet smør (blødt)
220 gr flormelis
2 tsk vanillesukker
1 spsk appelsinsaft (eller anden citrus – lime eller citron)

(saften kan udelades, men jeg synes det giver en friskhed til den ellers tunge glasur og kage)

Tilberedning

Rør alle ingredienser sammen til dejen i den listede rækkefølge. Røres på maskine eller med en ske. Dejen må gerne være en smule klæbrig.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen i 5-10 minutter til den bliver elastisk. Tilføj mere mel hvis det er nødvendigt, da dejen ikke må være klæbrig når den sættes til hævning. Den skal være elastisk men ikke for fast.

Smør en skål med vegetabilsk olie, og læg dejen til hævning. Dæk skålen med husholdningsfilm. Dejen hæves til dobbelt størrelse på et varmt sted – cirka 30-60 minutter.

Bland kanelfyldet. Smør skal være blødt. Pisk godt sammen med kanel, muscovadosukker og de hakkede pekannødder.

Når dejen er hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til en rektangel (omkring 40 x 60 cm). Fordel fyldet forsigtigt med en dejskraber. Du må gerne lade cirka 1-2 centimeter kant være uden fyld.

Rul nu dejen sammen til en lang rulle (fra den lange side). Rul ikke for stramt. Knib forseglingen sammen når dejen er rullet. Skær eventuelt yderste kant af rullen. Skær nu et lille snit med en brødkniv hver 4-5 cm på rullen.

Smør en bradepande grundigt med smør (cirka 22×33 cm). Skær med brødkniv kanelsneglene fra rullen, og placer dem i bradepanden med 1-2 cm afstand imellem hver. Giv dem et lille tryk så de flader lidt mere ud (ikke for meget). Alt efter hvor meget dejen allerede har hævet, kan det være det bliver nødvendigt med flere bradepander.

De dækkes nu med et viskestykke og efterhæver til dobbelt størrelse – cirka 45-60 minutter. De skal hæve så meget at de lige rører hinanden i bradepanden.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Pensl top og sider let med smeltet smør. Bag sneglene 18-22 minutter til de er gyldenbrune. Når de er færdigbagte skal de køle en smule af, inden topping tilsættes.

Pisk topping sammen: Blødt smør, flødeost, vanille, flormelis og eventuelt lidt citrussaft piskes sammen til en jævn og cremet masse.

Topping fordeles over de let lune kanelsnegle. Serveres lune eller ved stuetemperatur.

Lækker cremet og sød topping…

TIP:
Hvis du vil servere dem for gæster om aftenen, kan de bages først på dagen, og vente med topping lige inden servering.

Kanelsneglene kan også laves 48 timer i forvejen. Sættes på køl inden anden hæveperiode når de er skåret og lagt i bradepanden. Pakkes i bradepanden med husholdningsfilm. Når de skal bages færdigt, tages de ud af køleskab til de har stuetemperatur, og derefter skal de hæve til dobbelt størrelse. Pensles med smør og kan bages som nævnt i opskriften.

Måske kan dette også friste...