Rabarber Clafoutis

8 personer

Clafoutis er en fransk dessert, som oprindeligt laves med kirsebær. Men al slags frugt og bær der er i sæson kan bruges. Denne opskrift er med rabarber, da der er sæson i foråret – tænk engang – en kage der er i sæson hele året, alt efter hvilke bær eller frugter der er friske. Den er helt i danskernes ånd, da jeg synes det smager som en gigantisk mega tyk pandekage. Det er en lækker sag – uanset om den serveres med flødeskum, vanilleis eller creme fraiche….eller all of the above 😊

Ingredienser

Fyld
400 gr rabarber
2,5-3 spsk rørsukker

Dej
3 dl sødmælk
3 æg
1/2 vanillestang
3 dl hvedemel
2 spsk smeltet smør
2 spsk rørsukker
Lidt flormelis

Tilberedning

Skær top og bund af rabarberne – husk at passe på ”foden”, som er det nederste hvide stykke af stilken, og der hvor rabarbersmagen er allermest koncentreret. Skyl stilkene og skær dem ud i små tern, drys dem med lidt rørsukker, og lad dem trække i 15 minutter.

De friske rabarber drysses med sukker…

Rør mælk, æg, sukker, vanillekorn og mel sammen med halvdelen af det smeltede smør. Rør, til dejen er glat og uden klumper. Smør et ovnfast fad på ca. 20×20 cm eller 15×30. Hæld et tyndt lag dej i bunden. Sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 5 minutter. Tag fadet ud, og bred rabarberne ud over det, og dæk dem med den resterende dej.

Bag clafoutisen i yderligere 30 minutter, eller til den er fast og gylden.

Giv kagen et pudder med flormelis, og server straks, mens den stadig er lun, evt. med en god vanilleis eller flødeskum til.

TIP:
Clafoutis kan bages med alle mulige slags frugter og bær. Kan evt. bages dagen før, og lunes på dagen hvor den skal serveres.

Måske kan dette også friste...