Millionbøf

Da duften af den danske version af en kødsovs breder sig i stuen, bliver min indre stemning helt rolig og fredfyldt. Mindet om aftensmaden sammen med familien, der bragte glæde, varme og en følelse af omsorg. Jeg føler trygheden lægge sig over mig som et varmende tæppe.

Mange kalder det en klassisk ”mormor-ret”, og den opstod i 60’erne og 70’ernes Danmark. Der findes mange versioner af den, og jeg er sikker på at mange danske familier har hver deres bud på opskriften. Det er i min verden IKKE en italiensk kødsovs med hakkede tomater, for så ville jeg lave en gang ”spaghetti Bolognese”. I dag har jeg lyst til millionbøf! Retten kan serveres med spaghetti eller en gang kartoffelmos og syltede rødbeder til.

Dette er min egen version af retten.

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser

500 gr hakket oksekød
3 store gulerødder
3 løg
3 store fed hvidløg
3 forårsløg
5 dl okse eller grøntsagsfond
4 spsk koncentreret tomatpuré
Sovsekulør efter behag (min millionbøf skal være brun)
Lidt worchestershire sauce
Salt og peber
Evt. Lidt ketchup til at afrunde smagen
Til jævning maizena, eller lidt fløde

Tilbehør : kartoffelmos (traditionelt) eller spaghetti.

Tilberedning:

Snit gulerod, løg, hvidløg og forårsløg fint. Svitses i olie, eller hvad du foretrækker at bruge. Derefter steges kødet med og blandes godt rundt i retten.

Tilsæt tomatkoncentrat og en halv liter bouillon. Lad det simre nogle minutter, tilsæt kulør og smag til med salt, peber, worchestershire sauce og eventuelt en smule ketchup. Jævn retten efter ønske med maizena eller tilsæt lidt fløde.

Måske kan dette også friste...