Samvær i karantæne

Åbent brev til danskerne

At rejse er udelukket, i hvert fald i en periode. Vi elsker at rejse, både i udlandet og at holde ferie med venner og familier i det danske.

Men det er noget vi må drømme om lidt længere tid endnu. Jeg tror også der er mange danskere som jeg, der efter alt dette kaos, vil hjælpe den danske ferieindustri, restauranter, caféer og forretninger på fode igen.

Dette er i hvert fald min opfordring.

Vi er midt i en kaotisk tid, som var utænkelig for os indtil for et par uger siden, hvor COVID19 rykkede faretruende tættere på vores samfund hvor vi er vant til at bevæge os frit.

Vores traditioner som vi værner om i Danmark må sættes på hold, indtil vi igen kan samles og glædes over hinandens selskab.

Nogle holder stadig runde fødselsdage, men tænk jer om! Når dronningen kan aflyse sin fejring af sin 80-års fødselsdag, så kan vi også udskyde vores fester til det igen bliver sikkert for os alle.

Virksomheder kommer til at lukke – det er der ingen tvivl om. Det er ikke alle der kommer igennem helskindet på den anden side af dette.

DERFOR er det vigtigt at vi støtter vores virksomheder så godt vi kan. Tjek med din yndlingsrestaurant på Facebook, om de har lavet udbringning i denne tid. Mange andre virksomheder har ligeledes tilbudt udbringning af varer i lokalområdet. Støt lokalt og køb dansk så vidt muligt – også i fremtiden.

Når vi er kommet ud på den anden side, vil vores lokale virksomheder have brug for vores hjælp. Det kommer os alle til gode i sidste ende, at vi støtter det lokale. Og ligeledes at vi støtter vores ”ferieland” hvis det overhovedet bliver muligt at afholde sommerferie i år.

Jeg tvivler lidt på, om der for min husstand overhovedet bliver nogen sommerferie i år. Der bliver meget der skal indhentes på mange fronter – og det gør der for alle. Vi skal komme på fode igen. Og det gør vi! Men kun med fælles hjælp.

Vi har hjemme hos mig aftalt, at hvis der bliver noget sommerferie i år, skal den foregå i Danmark. På danske B&B, restauranter, caféer, campingpladser, hvor det nu er muligt. Man har stadigvæk mulighed for, og ret til at drømme om sin ferie. Når alting ser lysere ud, og vi kan se, at vi nu skal til at vende skuden, så vi sejler i den rigtige retning, vil det blive muligt. Drøm løs! Men drøm dansk 😉

Så mit håb er, at alle fortsat vil støtte op om Danmark, så vi kan komme på fode igen.

Der er usædvanlige tilstande i Danmark, og imens dette står på, arbejder nogle hjemmefra, og børnene går i skole hjemmefra (hvis læringsportalen virker). Vi skal værdsætte at have det selskab, selvom det nok kan være en stor udfordring for mange.

For der er også mange der sidder alene, og er nødsaget til at undgå selskabet med andre. Hvis du kender nogle, så giv dem et ring! Lad os være sociale på de måder vi kan: Giv et ring, brug Messenger, Snapchat, Facebook, Skype, eller hvad du har mulighed for. Hold kontakten og hold humøret oppe hos hinanden!

Sidst men ikke mindst, vil jeg give et ”los” bagi til dem der brokker sig over at skulle være hjemme! Der er mange der opfylder opgaver i vores samfund, som er for vores alles bedste. De skal fortsat på arbejde. Sundhedspersonalet er hårdt spændt for efterhånden, og ligger under for et stort pres. De har brug for vores skulderklap, vores taknemmelighed og ikke mindst at vi alle udviser ansvarlighed.

De har min dybeste respekt! Jeg ville ikke kunne klare det enorme pres.

Jeg havde et behov for at dele disse tanker med dig. Jeg tror jeg har fået mere med end jeg havde planlagt, men håber ikke jeg har glemt at få det med som jeg egentlig ville sige….

Pas på dig selv, din familie og alle andre.
Vi ses derude når Corona’en har sluppet sit tag i Danmark.

ANBEFALING af nogle online-aktiviteter som kan adsprede vores tanker – og måske gøre os lidt klogere!?

GRATIS UNDERVISNING FRA GOOGLE (mest for voksne):
online gratis kurser i emner som; Data og teknologi, Digital marketing eller karriereudvikling.

FILMFESTIVAL CPH:DOX
har lagt alle film online mod betaling (priseksempel: omkring 45 kroner pr. film).

LIVE KONCERTER online:
coronakoncerter er en kunstnerisk nødhjælp, der tilbyder gratis livestreamproduktioner til musikere ramt af corona-aflysninger – og gratis live-streamede koncerter for publikum. Det er et non-profit initiativ og det hele foregår fra en lejlighed i København. Det vil være muligt at donere penge direkte til aftenens musikere via MobilePay.

PÅ BIBLIOTEKET ONLINE
e-reolen kan man stadig låne bøger eller lydbøger. Ganske gratis – log ind og læs/lyt på din tablet eller telefon.

SE BALLET fra Det Kongelige Teater
Det Kongelige teater har også indført en service, imens de ikke kan gå på scenen.
Se balletten ”Napoli” eller lyt til en optagelse af Monteverdis ”Orfeus” fra 10. marts.

SYNG MORGENSANG
med DR Pigekoret. Syng dagen igang med Phillip Faber kl. 9.05 på DR1 eller DR P2 – enten via TV, radio eller www.dr.dk

VIL DU BARE GERNE HJÆLPE?
Så har Røde Kors oprettet et ”Corona hjælpenetværk”.

Fotos afDaria Shevtsova og Andrea Piacquadio fra Pexels