Julens krydrede deller

Jeg elsker julekrydderier, og faldt derfor for denne opskrift, da der er både kardemomme, nelliker, allehånde og appelsin i frikadellerne. Men de har en fantastisk smag af jul! Jeg har længe afprøvet forskellige krydderier i juledellerne, men intet har fungeret godt nok. Så da jeg afprøvede denne opskrift, fik jeg julelys i øjnene!

Ingredienser

500 Hakket svine/kalvekød
1 æg
1 finthakket løg (ca. 50 g)
2 dl minimælk eller
1 dl sødmælk og 1 dl vand
1 dl hvedemel
1 ½ tsk. salt
½ tsk. peber
½ tsk. nelliker
½ tsk. allehånde
½ stk. kardemomme
1½ tsk. revet skal af usprøjtet appelsin
Fedtstof til stegning

Tilberedning

Rør kødet sejt med salt. Pisk mælk, mel, og æg sammen og rør det i det hakkede kød lidt efter lidt. Rør løg, appelsinskal og krydderier i farsen, og lad den hvile tildækket 15 min. i køleskab. Form farsen til frikadeller, der brunes i fedtstof 2 min på hver side. Steg dem yderligere 4 min. på hver side til de er gennemstegte.

Server med groft, hjemmebagt rugbrød med agurkesalat, rødkål eller andet tilbehør.

Måske kan dette også friste...